Day 14-16

Saimaan kanava koettu. Aamulla oli melko keli Santiosta lähtiessä. Venäjän viranomaiset ottivat yhteyttä VHF:llä hetikohta rajanylityksen jälkeen, niinkuin oli odotettu. Pelkällä Genoalla jälleen plattia kohti viipuria, max 9.9kn. Miehistössä oli pahoinvoinnin merkkejä, mutta noin 3.5h jälkeen päästin Viipurin lahteen ja tilanne helpotti. Motoorilla Viipurin ohi ja saimaan kanavaan. Tullitarkastus oli läpihuutojuttu ja kaikki sulut toimivat kuin rasvattu. Vastaan tuli kaksi suomalaista venettä, samaan suuntaan ei mennyt yhtäkään venettä. Yllättävän vähän liikennettä siis. Passitarkastukset menivät myös sujuvasti ja koko matkaan Santiosta Lappeenrantaan meni noin 14.5h. Lappeenrannassa tutustuttiin hiekkaveistoksiin ja jatkettiin matkaa seuraavana päivänä kohti lähellä sijaitsevaa luonnonsatamaa. Hiekkarannalla vietetyn aamupäivän jälkeen lähdettiin tutustumaan suur-saimaaseen. Hienon purjehduspäivän jälkeen päädyttiin jälleen luonnonsataamaan. Hieman pieni lätäkkö purjehduksellisesti, mutta uskomattoman hienoja mestoja pullollaan. DSC_0710Kelissä Itäisellä Suomenlahdella

DSC_0722Kelluva kiinnityspiste Saimaan kanavan sulussa

DSC_0725Ulosajo 11m hissistä

DSC_0730Saimaan kanavaa

DSC_0742Ensimmäinen luonnosatama saimaalla, Venda keula-ankkurissa.

DSC_0747Lämmin päivä Beachillä

DSC_0753Saimaa Style purjehdus tyvenellä

DSC_0760Ainakin kartasta katsottuna suurin/laajin avonainen vesialue suur-saimaalla.

DSC_0763Mielettömän hienoja mestoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.